Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Botezul Domnului Biblie


Serile Biblice Ot

Botezul lui Isus - Atunci Isus a venit din Galileea la Iordan la Ioan ca să fie botezat de el. In zilele acelea a venit Ioan Botezatorul propovaduind in pustia. Matei 313-17 Atunci a venit Isus din Galileea la Iordan la Ioan ca să fie botezat de el. Autorul Evanghliei 1 este un vameş Matei 99 care a fost ales să scrie poporului evreu despre Mesia. De ce atunci a fost botezat Isus Botezul Lui nu a fost un botez al pocăinței care urmează mărturisirii păcatelor fiindcă..


Botezul Domnului mai este denumit și Epifanie sau Teofanie după termenii grecești Επιφάνια și Θεοφάνεια care înseamnă Arătarea Domnului respectiv DescoperireaRevelarea Domnului. Icoana Botezul Domnului - Icoana Arătării Domnului la Iordan sau Teofania descrie tocmai această deschidere a cerurilor în dublu sens ilustrând prima manifestare publică a lui Hristos ca revelaţie. Iata cateva fise si planse de colorat ce ilustreaza Botezul Domnului Afla povestea si semnificatia religioasa a acestei sarbatori Boboteaza sau Botezul Domnului Iisus Hristos. Botezul Domnului Boboteaza Sfântul Ioan Botezătorul L-a botezat pe Domnul Iisus Hristos în râul Iordan Atunci Duhul Sfânt S-a coborât deasupra Domnului Iisus Hristos sub formă de porumbel. Evanghelia şi icoana despre arta de a zugrăvi evidenţa prin cuvânt şi imagine Şi Cuvântul trup s-a făcut şi a locuit între noi şi am văzut Slava Lui..



Serile Biblice Ot

În Iordan botezându-Te Tu Doamne închinarea Treimii s-a arătat Că glasul Părintelui a mărturisit Ție Fiu iubit pe Tine numindu-Te. Botezul Domnului in Iordan de la Sfantul Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Pe Tine Imparatul cerului si al pamantului Luminatorul nostru. În Iordan Botezându-Te Tu Doamne închinarea Treimii s-a arătat Că Glasul Părintelui a mărturisit Ţie Fiu Iubit pe Tine numindu-Te. Acatistul Botezul Domnului ne aminteste de marile sacrificii pe care Domnul Nostru Isus Hristos le-a facut pentru noi totii crestinii. O însemnătate adâncă şi plină de învăţăminte are pentru noi creştinii botezul lui Hristos prin scufundarea în apă a sfântului Său trup Sfântul Vasile cel Mare ne învaţă..


Mentionam ca in primele secole Boboteaza era sarbatorita impreuna cu Nasterea Domnului pe 6 ianuarie Incepand cu secolul al IV lea cele doua sarbatori au fost despartite. Botezul este prima taina fundamentala a Bisericii Ortodoxe prin botez fiecare credincios devenind membru al trupului tainic al lui Hristos. Papa Francisc a botezat mai mulți copii în Capela Sixtină Duminică 7 ianuarie 2024 papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie a Botezului Domnului Celebrarea euharistică a avut loc în. Botezul tot ce trebuie sa stii cand botezi un copil Botezul este Taina prin care cel ce se boteaza se curaţeşte de păcatul strămoşesc şi de toate păcatele făcute până la botez se naşte la o viaţă. Acesta este Fiul Meu cel iubit intru Care am binevoit Mt Duhul Sfant S-a pogorat in chip de porumb peste El si Fiul a primit botezul lui Ioan..


Comments